930 x122 grota rece

    facturi

    Cota unica de 10%, o amagire!

    Cota unica redusa la 16%? Iata una dintre dorintele cele mai arzatoare ale mediului de afaceri romanesc in conditii de criza economica si financiara profunda. Si din Arges au fost voci care au insistat pentru acest demers care, cel putin intr-o prima faza, a prins contur.

    Membrii comisiei pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital din Senat au aprobat in unanimitate scaderea cotei unice pentru impozitul pe venit de la 16% la 10%. Decizia a fost adoptata marti, urmandu-se exemplul unor tari din zona, cum ar fi Ungaria si Bulgaria.

    Se estimeaza ca scaderea impozitului pe venit nu va duce la scaderea veniturilor la bugetul de stat, ci la majorarea lor. Ministerul Finantelor a anuntat deja ca se opune acestui proiect, ceea ce inseamna ca in plen decizia are mari sanse sa fie respinsa.

    De altfel, votul senatorilor a fost dat in conditiile existentei avizului negativ al Guvernului. In ciuda hotararii comisiei din Senat, exista scepticism in randurile oamenilor de afaceri.

    „Nu cred ca o asemenea decizie va rezista. Mi-e teama de populismul celor care au adoptat-o. Ar fi normala o reducere a impozitelor in perioada de criza, am si propus asa ceva. Dar pana la urma nu avem alta solutie decat sa ne adaptam, sa supravietuim. Cei de la putere doar ne amagesc cu astfel de decizii ca sa mai uitam de probleme, dar este clar ca avem de-a face cu o lipsa a masurilor coerente de salvare a economiei”, ne-a declarat Ion Glisca, presedintele Federatiei Patronale a Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Arges.

     

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3