NOR CURIER 930X122

dacia-sandero-uzina

Dacia, a doua firma a tarii

Dacia a ajuns a doua companie a României! Datorita cifrei de afaceri in crestere si a vanzarilor care merg foarte bine, cel putin momentan, producatorul auto de la Mioveni a ajuns sa devanseze companii importante din tara, atata din punct de vedere al brandului, cat si al domeniului in care isi desfasoara activitatea.

Automobile Dacia a devenit a doua mare companie a tarii, dupa Petrom, baza de calcul fiind afacerile derulate anul trecut. Astfel, producatorul de automobile de la Mioveni a inregistrat o crestere de circa 2,4% a afacerilor anul trecut pana la 1,125 de miliarde de euro pe fondul evolutiei bune a vanzarilor la export.

Prima companie a tarii, Petrom, a inregistrat insa o scadere a afacerilor de 33% pana la o cifra de afaceri de 3,030 de miliarde de euro. Cea mai spectaculoasa crestere a inregistrat-o producatorul de telefoane mobile Nokia care a ajuns in aproape 2 ani de la lansarea productiei in fabrica de la Cluj la afaceri de peste un miliard de euro pe piata locala.

Dacia devanseaza si alte firme importante in acest clasament, asa cum este cazul Arcelor Mittal Galati, Orange si Vodafone. Cifra de afaceri a Dacia a fost de 2,125 miliarde de euro in 2009, fata de 2,075 miliarde de euro in anul 2008.

{loadposition inside}

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3