NOR CURIER 930X122

    dacia_logan2

    Dacia Logan va fi inlocuita cu modelul X52

    Pitesti.28 iulie 2010.
    In prezent nu se cunosc prea multe detalii despre automobilul care va inlocui cea mai populara masina a romanilor, dupa Dacia 1300, insa cei aproape 190 de furnizori locali si internationali ai Automobile Dacia au inceput sa negocieze contractele pentru furnizarea de piese si subansamble pentru noul model. Constructorul francez a generat pe computer o imagine a noului model, dar producatorul de la Mioveni nu a dat publicitatii informatii referitoare la noua Dacia. Potrivit zf.ro, toate modelele care vor aparea din 2012 vor fi echipate cu motoare Euro 5, cu emisie redusa de noxe. Noua masina ar putea beneficia de motorizari pe benzina, cu propulsoare de 1,4 si de 1,6 litri, cu consum redus de carburant. Totodata, se asteapta ca noul model sa fie utilat cu faruri tip LED.

    Renault si Automobile Dacia se afla la jumatatea proiectului pentru modelul ce va inlocui in 2012 actuala Dacia Logan, masina care a vandut mai mult de 1,25 milioane de unitati, socotind cele sase modele dezvoltate pe aceeasi platforma tehnica. Astfel, cea mai mare parte a celor 54 de furnizori locali si 134 de furnizori externi negociaza cu Renault contractele pentru furnizarea de componente pentru viitorul model sau deja desfasoara teste si incep implementarea si modificarea fluxului de productie, dupa ce au colaborat la conceptia pieselor.
    La fel ca si in cazul X90, actualul model Logan, si detaliile despre X52, viitoarea generatie Logan, sunt pastrate secrete. In ceea ce priveste detaliile tehnice, cu siguranta exista modificari. Astfel, la urmatoarea generaţie Dacia ar putea introduce motoare cu puteri superioare. Utilizand aceeasi arhitectura a motoarelor K7 de 1,4 litri si 1,6 litri cu alimentare pe benzina, Renault si Dacia ar putea modifica anumite elemente ale grupului motopropulsor care sa permita atat reducerea consumului, cat si a emisiilor de noxe.
    Si furnizorul blocurilor optice pentru intreaga familie Logan si pentru Duster, Elba Timisoara, este acum implicata in dezvoltarea noului model. Reprezentantii companiei au specificat ca au investit in ultimii ani in tehnologia LED, precum cea care intra in construcţia farurilor din gama marcii Audi. Compania furnizeaza deja corpuri de iluminat care sunt livrate in componenţa colectiilor CKD de masini dezasamblate catre celelalte fabrici care produc modelele Logan.
    Noul model va fi testat, cel mai probabil, in Centrul Tehnic Renault de la Titu. Despre pret nu se poate face, deocamdata, niciun fel de speculatie. Conform pasionatilor de Logan de pe forumurile de specialitate, noul model a fost vazut in mai multe randuri la teste pe autostrada Bucuresti – Pitesti. Cele doua masini scoase la teste era mascata la nivel de finisaje si proiectoare (fata-spate), dar purta insemnele uzinei si avea inregistrarea ca masina in probe. {loadposition inside}

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90