930×122 CAPRA 5

dacia-monovolum_2012

Dacia monovolum, posibila lansare in 2012?

Primul model Dacia monovolum ar putea aparea pe piata in 2012, un concept care va prefigura modelul de serie urmand sa fie prezentat la Salonul Auto Geneva 2011, conform publicatiei franceze Caradisiac. In principal, plasarea in gama grupului Renault a familistei Dacia nu trebuie sa afecteze vanzarile monovolumului Renault Grand Scenic. Ceea ce inseamna un aspect mai utilitar, o tehnologie inferioara (platforma tehnica va fi realizata pe baza lui Logan 2) si un nivel de echipare minimalist, fara prea multe dotari evoluate de confort.
Motorizarile pentru Dacia monovolum vor fi modeste: un 1,6 litri pe benzina, de 105 CP (care, pe unele piete, va putea fi alimentat si cu bioetanol), precum si dieselul 1.5 dCi, in doua versiuni de putere, 90 CP si 110 CP. Inca nu se stie daca masina va putea fi echipata si cu o cutie de viteze automata.
Pretul de baza vehiculat pentru piata franceza este de circa 14.000 euro , ceea ce inseamna cu peste 7.000 euro mai putin decat cel mai ieftin Renault Grand Scenic, dar si cu 1.500 euro mai scump decat un Logan MCV cu 7 locuri, cea mai ieftina masina cu sapte locuri de pe piata in acest moment.
dacia_sandero_facelift
Totodata au fost prezentate de francezii de la AutoJournal si primele imagini cu modelul Dacia Sandero facelift care urmeaza sa fie lansat in 2013. Modelul de clasa mica al constructorului autohton este cel mai bine vandut pe piata franceza, la egalitate cu Dacia Duster.
Noul Sandero facelift se distinge prin noi elemente cromate si o grila a radiatorului de tip „single frame” care aminteste de Audi. In ceea ce priveste gama de motorizari nu s-au anuntat inca noutati, singura modificare adusa in prezent fiind trecerea de la standardele de poluare Euro 4 la cele Euro 5, ceea ce a adus si cresterea puterii de la 85 la 90 CP si de la 70 la 75 CP.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3