930×122 CAPRA 5

    Daniel.Constantin_conf

    Daniel Constantin apără reputația României în scandalul cărnii de cal

    Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, i-a convocat astăzi la Palatul Victoria pe reprezentanții tuturor instituțiilor care au atribuții în gestionarea problemei apărute în urma etichetării cărnii de cal drept carne de vită. Constantin le-a cerut să intensifice acțiunile de prevenție, ministrul declarând că în joc este reputația României.

    „Sunt mai multe instituții implicate în acest proces, de a apăra reputația României la nivel internațional. Trebuie să identificăm dacă se procedează la scară largă la schimbarea etichetei și să realizăm testări de ADN. Scopul este de a asigura consumatorul că tot acest scandal nu este un atac la siguranța, la securitatea alimentară. În tot acest scandal, nu s-a pus problema de sănătate umană”, a spus Constantin.

    Ministrul Agriculturii a atras atenția că există industrii naționale care încearcă să profite de pe urma scandalului cărnii de cal, scandal în care România este acuzată pe nedrept: „Știm cu toții că pe piața din Europa criza economică încă există. Sunt anumite industrii naționale care încearcă să profite de pe urma acestui scandal pentru a avea avantaje economice și vor să convingă marii retaileri să cumpere de pe piața respectivă și să nu mai importe din alte state europene. Este vorba de o miză economică uriașă, iar autoritățile din România trebuie să protejeze producătorii, procesatorii și consumatorii din România”. Daniel Constantin le-a cerut și reprezentanților din industriile românești vizate de scandal să aibă o reacție mai promptă.

    Ministrul a precizat că în niciuna dintre cele mai recente situații de alertă privind etichetarea cărnii de vită (din Marea Britanie, Germania și Grecia) nu s-a putut proba implicarea unor firme românești, în ciuda acuzelor în acest sens.

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3