930×122 CAPRA 5

    lacat

    Datorii de 1 milion de euro din insolventa

    320 de agenti economici pitesteni datoreaza bugetului local aproape 1 milion de euro! La aceste datorii s-a ajuns din cauza crizei economice care i-a aruncat pe agentii economici respectivi in insolventa.

    Criza economica, insotita de anumite masuri neinspirate (sa le numim doar asa!) ale Guvernului Emil Boc, a generat probleme in toate sectoarele de activitate. Asa se face ca si veniturile la bugetul local al municipiului Pitesti au scazut drastic, in special din cauza diminuarii numarului de angajati si, implicit, a contributiilor la venitul global.

    Pe langa acest factor a mai aparut un element de diminuare a veniturilor. Este vorba de insolventa firmelor.

    Conducerea Primariei Pitesti a anuntat ieri ca in momentul de fata sunt nu mai putin de 320 de agenti economici care, impreuna, datoreaza bugetului local suma de aproape 1 milion de lei. Mai precis, este vorba de 4,19 milioane de lei, bani pentru taxe si impozite locale.

    Cei 320 de agenti economici sunt in prezent in procedura de insolventa, de aici si problemele. Obligatiile neonorate ale acestora catre bugetul local reprezinta 16% din obligatiile fiscale ale tuturor agentilor economici care ar fi trebuit incasate in acest an!

    In total, municipalitatea a prevazut obtinerea a 22 de milioane de lei din aceste taxe de la firme, bani care, iata, sunt pusi acum sub semnul intrebarii din cauza dificultatilor cu care se confrunta agentii economici pe timp de criza.

     

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3