EcoMoto 930×122

cerbureanu

Facilitățile pentru investitori, la Paștele cailor

De nenumărate ori, atunci când se pune problema atragerii de investitori autorităţile locale susţin că nu pot să ofere facilităţi fiscale sau de altă natură pentru că nu există reglementări în acest sens. Iosiv Cerbureanu, secretarul municipiului Piteşti, face precizări.

Citiți și: Zi de sărbătoare marcată de accidente multiple. Încă unul, acum, în Argeș

Cerbureanu afirmă că nici nu ar fi posibil în momentul de faţă să fie acordate prin lege facilităţi.

„Încă nu suntem pregătiţi. Ar fi multe locuri din ţara asta unde s-ar produce abuzuri, unde s-ar da facilităţi fără să existe o analiză serioasă şi, probabil, pierderile ar fi mai mari decât beneficiile. Nu există o cultură a facilităţilor, va mai trebui să treacă timp până să putem acorda aşa ceva, mai ales că există şi destule instituţii care sunt cu ochii pe astfel de acorduri”, spune Iosiv Cerbureanu.

Citiți și: Situație neplăcută în Pitești. Acești oameni trebuie să știe

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Bogdan spune:

    Poate ca sunt inca prea tanar si prea naiv pentru a intelege cum alte autoritatii locale pot ajuta dezvoltarea, sustinerea economica a zonei lor, iar ai nostri nu…
    Totusi ma intreb cum Ploiestiul a reusit sa creeze un parc industrial in vestul orasului, plus altele in alte zone limitrofe in care sa atraga investitii de 3 sferturi de miliard de euro..repet 750 milioane de euro!! Documentati-va cu privire la fabricile construite in jurul Ploiestiului si mai ales din cate domenii ale economiei provin!
    Alt caz, parcul Eurobusiness din Oradea a reusit sa atraga 250 milioane de euro, prin deschiderea mai multor fabrici si AUTORITATILE LOCALE pregatesc amenajarea terenului pentru inca un alt parc industrial in extinderea lui!
    In Cluj-Napoca si in zona Turda-Campia Turizii exista cele mai multe parcuri industriale din tara!
    La noi daca pleaca Dacia cu ce mai ramanem??? Cu ce stimate autoritati locale? Ati observat cum si-au relocat din liniile de productie in Maroc si Rusia. Fara o viitoare autostrada care sa lege Pitestiul de Ardeal si mai departe de vestul Europei, uzina de la noi va deveni tot mai putin competitiva fata de cea din Tanger…
    De ce altii pot si voi, autoritatile nu? De ce?
    Observ cum si autoritatile judetene nu fac absolut nimic legat de calea ferata Valcele-Rm. Valcea.. De-ar fi facut cate 10km de cale ferata pe an, din acest tronson si am fi fost demult (noi, Pitestiul) nod feroviar, legat direct de vestul Europei…
    Avem deasemenea cei mai inalti si spectaculosi munti din tara si o zona montana foarte vasta, in care s-ar fi putut crea nenumarate partii de ski, ce-ar fi dezvoltat de la sine, dupa parerea mea statiuni turistice de succes.
    De ce este atat de greu sa depui un efort pe o anumita perioada de timp, iar apoi sa te dezvolti de la sine economic?? Repet, de ce altii pot, iar autoritatile din Pitesti si din Arges in general, nu?
    Puneti dumneavoastra, presa locala presiune pe ei prin articole argumentate despre alte localitati si judete ce au reusit, despre ce-am putea fi si noi daca s-ar face ceva si poate vom mai avea vreo sansa…
    Inchei cum am inceput..sunt poate prea tanar si prea naiv sa cred ca se poate face ceva si aici, unde aproape totul s-a distrus..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3