NOR CURIER 930X122

grafic

Deficit mai mare

Conform datelor operative, deficitul bugetului general consolidat in perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie a fost de 26,8 miliarde lei, respectiv 5,2% din Produsul Intern Brut. Este vorba de o crestere cu 0,6% fata de luna precedenta.

Veniturile incasate la bugetul general consolidat au fost cu 4,9% mai mult, in termeni nominali, fata de perioada corespunzatoare din anul precedent.

Cresterea incasarilor in perioada raportata s-a inregistrat in principal la impozitele pe bunuri si servicii, respectiv taxa pe valoare adaugata (+13,2%) si accize (+10,7%), precum si la venituri nefiscale (+18,5%).

Decalaje importante sunt metinute la incasarile din impozitul pe venit (-3,5%), impozitul pe profit (-5,6%), contibutii de asigurari sociale (-5,7%). Pe de alta parte, cheltuielile au crescut in termeni nominali cu 2,4% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

La nivelul administratiilor locale cresterea cheltuielilor cu bunuri si servicii fata de aceeasi perioada a anului precedent se datoreaza preluarii finantarii activitatii Camerelor Agricole, incepand cu luna martie 2010, precum si ca urmare a descentralizarii unitatilor sanitare prin preluarea acestora incepand cu luna iulie 2010 de catre autoritatile administratiei publice locale.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3