930 x122 grota rece

magiun

magiun_topoloveni

MAGIUNUL DE TOPOLOVENI, PE MESELE AMERICANILOR ȘI ARABILOR

Magiunul de prune produs în orașul argeșean Topoloveni va fi promovat pe câteva pieţe importante din lume, mai greu accesibile producătorilor din România.

Citiți și: Accident cu victimă în Argeș! Impact violent

Astfel, magiunul, şofranul şi brânza grecească urmează să fie promovate la pachet în Orientul Mijlociu (în țări ca Arabia Saudită, Egipt, Iran, Irak, Israel, Iordania sau Liban) şi în Statele Unite ale Americii cu ajutorul unui program european pentru promovarea produselor agricole.

Programul are o valoare totală de 3,84 de milioane de euro. Bugetul stabilit pentru producătorul român Sonimpex Topoloveni (care fabrică magiunul) este de 544.204 euro. Comisia Europeană a aprobat programul, iar la sfârşitul săptămânii trecute a avut loc şi licitaţia pentru stabilirea organismului de implementare a acestuia. Magiunul va fi promovat în Orientul Mijlociu şi în SUA în parteneriat cu asociaţia Krokos Kozanis (producători de şofran) şi asociația Kourellias (producători de brânză tradiţională grecească).

Citiți și: Argeș: Act de teribilism! Un bărbat trăiește clipe de groază

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90