NOR CURIER 930X122

bani

Din ce in ce mai multe firme dizolvate in Arges

 

Judetul Arges tinde sa devina un judet problema din punct de vedere economic. Dintr-o zona puternic industrializata, cu somaj redus si servicii dezvoltate, Argesul incepe sa devina o zona aproape calamitata si care depinde de doar cativa agenti economici. O dovada in acest sens este aceea ca din ce in ce mai multe firme isi suspenda activitatea sau sunt dizolvate.

Judetul Arges a ajuns sa ocupe un nedorit loc 6 la nivel national din punct de vedere al numarului de firme dizolvate voluntar in acest an. Oficiul Registrului Comertului Arges (ORC) a raportat pentru acest an, pana acum, inregistrarea a nu mai putin de 121 de dizolvari voluntare de societati comerciale fata de 50 in aceeasi perioada a anului trecut. Asadar, de mai bine de doua ori mai multe firme care au disparut in judet! 

Pe primul loc in tara se afla Bucurestiul, cu 616 firme dizolvate, iar pe locul 2 se afla judetul Cluj, cu 258 de firme dizolvate. Urmatoarele locuri in acest top nedorit sunt ocupate de judetele Iasi (143 de firme), Sibiu (132 de firme) si Hunedoara (123 de firme). 

Nici investitiile realizate in Arges nu sunt de natura sa incurajeze mediul economic. In afara de unele constructii la care se lucreaza chiar de anul trecut, piata argesana pare sa bata pasul pe loc. Banii de la Guvern pentru proiectele de infrastructura lipsesc, la fel si investitiile mari ale firmelor private. Pe acest fond, totusi, autoritatile judetene spera intr-o redresare a situatiei la nivel national macar de la jumtatea anului in curs, astfel incat si mediul de afaceri din judet sa isi revina.

{loadposition inside}

 

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90