New Profesional Consult 930 x 122

gogu_trufe

Directia Silvica Arges vrea sa vanda trufe

Prefectul Gheorghe Davidescu a făcut o vizită în Italia la cel mai mare cumpărător și producător de trufe din lume, discutând posibilitatea ca respectiva companie sa achiziționeze și să producă în Argeș produse din trufe. Afacerea este una cât se poate de profitabilă, având în vedere că prețul acestora este echivalent cu greutatea lor în aur. Astfel, un kilogram de trufe poate fi vândut cu 2000 euro.
În martie, din Italia vor fi aduși și doi câini speciali dresați pentru găsirea acestor ciuperci. De altfel, la găsirea acestor trufe pot fi găsite și cu ajutorul porcilor, având în vedere că porcii mistreți sunt principalii inamici ai respectivelor specii de ciuperci. Dacă afacerea va fi încheiată, Direcția Silvică va încerca să acceseze fonduri europene pentru a amenaja împădurirea unor suprafețe cu alun, carpen și stejar (sunt necesare 1000 hectare), iar compania italiana va achiziționa direct trufele, urmând să fie construită, în Argeș și o fabrică de procesare. Trufele sunt cele mai scumpe ciuperci din lume, fiind considerate delicatese în cele mai luxoase și rafinate restaurante din lume. Din aceste ciuperci pot fi produse și specialități din ciocolată. Trufele cresc la 20- 40 centimetri adâncime în pământ, dar numai în anumite condiții, în păduri de alun, carpen sau stejar. În România, trufele pot fi găsite în sudul țării și în Ardeal.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3