930 x122 grota rece

dragos patroi

DRAGOȘ PĂTROI, INVITAT LA TVR 1

Consultantul fiscal Dragoș Pătroi, colaboratorul nostru, a fost recent invitatul televiziunii publice. Pătroi a abordat teme de actualitate fiscală în emisiunea de pe TVR 1 „Finanțe și afaceri”.

Citiți și: Mădălina Dobrovolschi, preferată pentru funcția de șef al TVR

Printre altele, el a salutat intenția de reducere a CAS la angajator cu 5%, dar a avertizat că optimismul trebuie să fie moderat având în vedere faptul că materializarea măsurii este limitată de constrângerile bugetare. Pe de altă parte, Dragoș Pătroi a precizat că exercitarea dreptului de deducere a TVA de către contribuabili s-a transformat dintr-un drept legal și legitim al acestora într-o obligație de a-și proba bunele practici în materie fiscală. „Vedeta” dezbaterii a fost combaterea evaziunii fiscale. Pătroi a venit cu ideea introducerii cotei de impozitare regresivă pe tranșe de venit sau de profit. Colaboratorul nostru și al altor reviste de specialitate a precizat că această cotă ar avea rolul de încurajare a declarării voluntare a veniturilor. Potrivit lui Dragoș Pătroi, cota ar trebui abordată pornind de la însăși esența evaziunii fiscale: sustragerea de la declararea fiscală și, implicit, de la plata obligațiilor către stat.

Amintim că Pătroi este licenţiat şi doctor în ştiinţe economice al Academiei de Studii Economice din Bucureşti și membru al Camerei Consultanţilor Fiscali. Are în spate o activitate de circa 14 ani în sectorul public (la Garda Financiară, la Inspecţia Fiscală, la Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul teritorial Pitești, ca specialist în investigarea infracţiunilor economice, și la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Argeş, instituție pe care a condus-o în anul 2009). Începând din luna mai 2011 este managing partner în cadrul propriei sale firme de consultanţă fiscală, DRP TAX WIZARDS, firmă specializată, în principal, în furnizarea soluţiilor fiscale integrate de gestionare şi de optimizare fiscală.

Citiți și: EMA PENDIUC A AJUNS PE CAI MARI! CAI PUTERE! VEZI FOTO!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90