930×122 CAPRA 5

    AMFITEATRU_UNIVERSITATE

    Ești patron sau absolvent? Știrea te privește!

    Între sistemul de învățământ și piața muncii din România nu prea există corelare. Piața cere tot mai multă calificare și performanță, calități pe care puțini dintre tineri le au după absolvire.

    ROBERT_ION_1Este realitatea de la care au pornit doi parlamentari PDL, Raluca Turcan și Gheorghe Ialomițianu, în redactarea unei inițiative legislative. Membru în conducerea democrat-liberalilor argeșeni, Robert Ion explică ce presupune demersul colegilor săi de partid.

    „PDL propune asigurarea de către întreprinzători privați de burse pentru elevii și studenții din învățământul profesional sau universitar. Aceste burse devin cheltuieli deductibile la calculul impozitului pe profit. Pentru aceasta este nevoie de o simplă modificare a Codului fiscal! Practic, un angajator poate alege să finanțeze studiile unor elevi care urmează școala profesională, pentru specializarea lor într-un domeniu în care are nevoie de oameni calificați”, precizează Robert Ion.

    „Proiectul stimulează angajatorii care aleg finanțarea unor studii sau cercetări în domeniul în care își desfășoară activitatea. Aceste cheltuieli intră la facilitățile oferite prin Codul fiscal la profitul reinvestit. Aceasta este o măsură care ajută și statul foarte mult, pe lângă faptul că răspunde nevoilor reale ale pieței muncii. Statul scapă treptat de plata unui ajutor de șomaj și câștigă un angajat, plătitor de taxe și impozite. Beneficiarii burselor pot fi obligați de agenții economici, prin contractul semnat la începutul bursei, să lucreze maxim trei ani pentru angajatorul respectiv”, adaugă Robert Ion, membru în Biroul Permanent Județean al PDL Argeș.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90