SMART KIDS 930X122

arpechim

FOST DIRECTOR, DECLARAȚIE ȘOC DESPRE SOARTA ARPECHIM

Pentru că se apropie alegerile, politicienii au început să bată din nou câmpii în legătură cu posibilitatea salvării platformei Arpechim Bradu (Pitești).

Citiți și: Pitești. O Honda – scrum după un accident grav în Centru, lângă ING BANK

De ani de zile se tot vorbeşte aiurea în tramvai despre preluarea de către stat a rafinăriei Arpechim de la OMV Petrom și rentabilizarea Diviziei Petrochimice Bradu de la Oltchim. Vorbe! Nu s-a făcut nimic concret. Ba mai mult, Divizia Petrochimică a şi concediat personal, iar OMV Petrom are în plan demolarea rafinăriei, în condiţiile în care statul nu dă semne că ar vrea cu adevărat să o preia.

În aceste condiţii, Mariean Neacşu, consilier municipal în Pitești și fost director comercial al Arpechim în perioada de glorie a unității, pune degetul pe rană. „Se vorbeşte mult şi în necunoştinţă de cauză! Ca să reporneşti Arpechim şi să preiei Divizia Petrochimică eate nevoie de cel puţin 400.000.000 de euro! Cine dă banii ăştia? Ori se găseşte un investitor serios şi puternic – ceea ce până acum nu s-a întâmplat! – ori este clară soarta platformei!”, ne-a declarat Mariean Neacşu.

Citiți și: Pitești. Șoferi, atenție! Se pregătește ceva la Finanțe

Pe platforma Arpechim la un moment dat munceau 13.000 de oameni, iar astăzi mai lucrează doar puţin peste 350.

Supernova_2022_januar_web_bannerji_555x222_ROM

Comentarii

570 pe 90 Costache