NOR CURIER 930X122

    gpl

    Francezii au scos Dacia Duster pe GPL

    Firma Borel din Grenoble propune varianta pe GPL şi pentru modelele de Duster 4×2 şi pe 4×4. Motorul este cel de 1,6 litri 16 valve, iar firma franceză oferă garanţie de doi şi, opţional, trei ani, pentru Daciile Duster GPL noi pe care le comercializează.

    Pentru versiunea 4×2, francezii au montat un rezervor de 95 de litri, iar pentru versiunea 4×4 unul de 61 de litri. Iata câteva dintre avantajele celor de la Borel pentru Duster-ul GPL
    -cel mai ieftin carburant de piaţă (0,72 euro litrul, în Franţa)
    -funcţionarea silenţioasă a motorului cu aprindere comandată
    -autonomie crescută (500 km pentru versiunea 4×4 şi 700 km pentru versiunea 4×2)
    -un carburant mai curat decât cei tradiţionali
    -TVA-ul pe carburant deductibil 100%
    -investiţia în instalaţia GPL se amortizează într-un an.
    Inainte de a fi introdus aceasta variant a Daciei Duster eco juriul pentru deontologie a publicitatii din Franta a cerut grupului Renault sa puna capat unei campanii in care prezinta Dacia Duster drept un model „respectuos cu mediul”. Practic, emisiile medii de CO2 ale Daciei Duster (159 de grame/km pentru versiunea 4×2 si 172 grame/km pentru versiunea 4×4) sunt superioare mediei franceze actuale (133 grame/km). In consecinta, ceea ce sustine noul slogan Dacia „mai respectuos cu mediul” este publicitate mincinoasa si trebuie sa dispara, se arata in plangerea asociatiei pentru mediu.
    Juriul pentru deontologie publicitara a subliniat insa ca daca se calculeaza raportul cost/beneficiu, Duster ramane un 4×4 Diesel familial bine pozitionat in ceea ce priveste emisiile de CO2 si ca motorizarile sale se disting pentru emisiile sabe de CO2 pentru un 4×4 de aceasta marime.Mai mult, Duster emite mai putine gaze poluante decat modelele Volkswagen Tiguan, Ford Kuga sau Lada Niva GPL.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90