NOR CURIER 930X122

bani_afaceri

Greva fiscala in Arges?

Agentii economici din Arges iau in calcul declansarea grevei fiscale din cauza deciziei Guvernului de a majora cota de TVA de la 19% la 24%. O astfel de intentie a mai existat din partea agentilor economici, insa acestia nu au reusit sa ajunga la un acord. Se pare ca si acum sunt destule probleme care ar putea sa ii impiedice sa ajunga in situatia de a nu mai plati darile catre bugetul statului.

Ion Glisca, presedintele Federatiei Patronale a Intreprinderilor Mici si Mijlocii Arges, dar si vicepresedinte la nivel national al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, ne-a declarat ca membrii acestor organisme au fost la un pas de a declansa greva fiscala recent. Protestul nu s-a mai materializat, sustine Glisca, din cauza controalelor unor institutii ale statului care au bagat in speriti o parte dintre patroni. Totusi, greva fiscala este luata din nou in calcul.

„Mediul de afaceri din Arges este intr-un stres continuu, asistam la o apatie fara precedent. Nimeni nu mai vrea sa investeasca din cauza politicii fiscale a acestui Guvern. Luam in calcul declansarea unei greve fiscale, adica sa nu mai platim obligatiile catre bugetul de stat. Din pacate, atunci cand am mai vrut sa facem acest lucru imediat au venit controalele peste noi. Au incercat sa ne intimideze si s-a stins totul din fasa”, a spus Glisca.

Pe sitet-ul Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii a fost realizat si un sondaj de opinie privind impozitul minim. 99,8% dintre cei 2.880 de agenti economici intervievati au afirmat ca doresc ca impozitul minim sa fie eliminat cat mai rapid. Din cauza acestui impozit, mii de firme (inclusiv din Arges) au fost inschise.

Ion Glisca ne-a mai declarat ca din cauza majorarii TVA si a climatului politic instabil, dar si a legilor care se modifica de la o luna la alta, agentii economici abia mai supravietuiesc.

Este nevoie de masuri rapide sa nu dam multi dintre noi faliment. Sa se aloce 30% din PIB pentru investitii, sa se reduca taxele de contributie la bugetul asigurarilor, sa se permita crearea de noi locuri de munca. Altfel, murim toti„, ne-a declarat Glisca.

{loadposition inside}

 

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90