EcoMoto 930×122

    Maria-Grapini

    Impozit redus pentru microîntreprinderi

    Ministrul pentru IMM şi Mediul de Afaceri, Maria Grapini, a anunţat că impozitul de 3% pe venitul microîntreprinderilor, obligatoriu de la începutul acestui an, ar putea fi scăzut la 1,5%. Reducerea ar urma să se producă la începutul lunii iulie.

    „Eu cred că argumentele şi analizele noastre au fost convingătoare. Ministerul Finanţelor face acum studiu de impact pentru reducerea acestui impozit de la 3% la 1,5% (…)

    Cota de 1,5% mi se pare mai etică, mai ales că din februarie impozitul pe cifra de afaceri este obligatoriu. Interesul meu este să colectez, dar şi să le dau şansa să se dezvolte, să crească şi să intre ulterior într-o altă categorie de impozitare”, a declarat Grapini.

    Plafonul veniturilor pentru microîntreprinderi a fost redus în acest an de la 100.000 euro la 65.000 euro, echivalent în lei, iar toate firmele cu capital privat care nu depăşesc acest prag plătesc un impozit de 3% pe veniturile realizate începând cu 1 februarie 2013.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90