New Profesional Consult 930 x 122

    hartaarges

    Indice redus de ocupare turistica

    Indicele de utilizare a capacitatii turistice in Arges se mentine la un nivel scazut. Datele oficiale statistice arata ca acest indice este in continuare mai mic decat cel inregistrat anul trecut.

    In primele 7 luni ale anului in curs, indicele de utilizare neta a capacitatii de cazare turistica in functiune in Arges a fost de 17,3%, cu 0,6 puncte procentuale mai mic decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent. Indici de utilizare neta mai mici decat in anul precedent s-au inregistrat la majoritatea tipurilor de unitati, scaderile fiind cuprinse intre 2,7% (la pensiunile turistice rurale si agroturistice) si 25,2% (la moteluri).

    Indici de utilizare neta a capacitatii de cazare mai mari decat in perioada similara a anului precedent s-au inregistrat la hoteluri (+0,1%) si la taberele de elevi si prescolari (+10,0%).

    In perioada analizata, indici de utilizare neta a capacitatii de cazare turistica superiori mediei judetului au inregistrat taberele de elevi si prescolari (37,7%), motelurile (29,7%), si hotelurile (19,1%).

    Celelalte tipuri de unitati de cazare turistica au inregistrat indici de utilizare neta sub media judetului, cu niveluri cuprinse intre 17,2% (pensiunile turistice urbane) si 4,0% (bungalourile).

    Dupa zona turistica, indici de utilizare neta peste media judetului au inregistrat numai unitatile din orasul resedinta de judet (20,6%), iar dupa gradul de confort unitatile neclasificate pe stele (35,7%) si unitatile clasificate cu 4 stele (18,7%).

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3