930×122 CAPRA 5

    sorina_marin

    Institutiile statului, obligate la colectare selectiva in sedii

    Parlamentul a adoptat, la sfârşitul lui iunie, Legea nr. 132 privind colectarea selectivă a deşeurilor în instituţiile publice. Legea impune sarcini clare pentru autorităţile statului, în privinţa colectării în instituţiile publice, espectiv obligativitatea organizării şi operaţionalizării sistemului de colectare selectivă a deşeurilor, modalităţi şi condiţii de implementare, termene clare, desemnarea responsabililor.

    Ce spun reprezentanţii autorităţilor locale din domeniului protecţiei mediului?
    Potrivit Sorinei Marin, purtător de cuvânt al APM Argeş “Legea privind colectarea selectivă a deşeurilor şi în instituţiile publice vine în sprijinul armonizării legislaţiei româneşti la cea europeană. Statele membre trebuie să introducă colectarea selectivă cel puţin pentru hârtie, metal, plastic şi sticlă până în 2015. Începând cu 06 august, de când intră în vigoare, va trebui aplicată în toate instituţiile publice din ţară. Practic, se doreşte creşterea gradului de informare şi conştientizare a funcţionarilor din instituţiile publice, în vederea colectării selective a hârtiei, cartonului, plasticului, sticlei şi aluminiului, spre a putea fi revalorificate.
    Instituţiile publice din Argeş trebuie să îşi asigure îşi vor asigura finanţarea pentru colectarea selectivă a deşeurilor generate, prin amplasarea de recipiente de colectare selectivă în fiecare birou şi etaj al instituţiei.
    De asemenea, la intrarea în instituţii se vor amenaja puncte de colectare selectivă a deşeurilor destinate vizitatorilor. Şi APM Argeş trebuie să se conformeze, numai că, o să fie un pic cam greu pentru toţi, deoarece bugetele instituţiilor publice s-au diminuat considerabil. Legea prevede şi o serie de contravenţii pentru nerespectarea obligaţiilor autorităţilor, precum şi pentru operatorii obligaţi să preia selectiv deşeurile. În Argeş, constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se va face de către comisarii Gărzii de Mediu Argeş”, a precizat Sorina Marin. Aşadar, ne armonizăm, vrem să purtăm cravată, dar nu prea merge la tricou. Adică degeaba vrem să fim ca europenii, când nu avem bani nici pentru salarii şi pensii. Bine este că trebuie să selectăm civilizat deşeurile, dar dacă tot a decis cineva că instituţiile sunt obligate să facă noi investiţii, atunci poate ar fi bine să se explice de ce acum, când altcineva a decis să se taie din fonduri…. {loadposition inside}

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90