Donaris 930 x 122

    criza

    Legislatia prea complexa sufoca IMM-urile

    Unul dintre subiectele aflate pe ordinea de zi a lucrărilor Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România a fost îmbunătăţirea legislaţiei din domeniul contabilităţii pentru IMM-uri. Astfel, a fost prezentată atât legislaţia contabilă la nivelul Uniunii Europene cât şi cea la nivelul României.

    Reprezentanţii IMM-urilor atrag atenţia că la nivelul României, Legea nr. 82/1991 a contabilităţii, cu modificările şi completările ulterioare, nu cuprinde reglementări simplificate pentru microîntreprinderi şi întreprinderile mici, iar în domeniul contabilităţii pentru IMM-uri membrii Consiliului Naţional al IMM-urilor din România au semnalat existenţa unor probleme de interpretare şi aplicare a legislaţiei, precum şi a unor bariere birocratice importante.
    „Raportat la barierele birocratice din domeniul contabilităţii, în acord cu necesitatea recunoscută la nivelul UE de simplificare a contabilităţii întreprinderilor mici, membrii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România şi specialiştii lor au formulat o serie de propuneri concrete de îmbunătăţire a dispoziţiilor Legii nr. 82/1991 a contabilităţii, cu modificările şi completările ulterioare, care vor asigura simplificarea importantă a contabilităţii, cu menţinerea acurateţei informaţiilor”, a afirmat Ion Glişcă, preşedintele FPIMM Argeş şi vicepreşedinte CNIPMMR.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3