New Profesional Consult 930 x 122

logan_electric1

Logan electric pentru America

7 februarie 2010.
Trei modele electrice Dacia Logan urmeaza sa fie lansate in America sub marca EMC (Electric Motor Cars). Primul pick-up electric din lume realizat pe platforma Dacia Logan, adus in America de Envision Motor Co, a fost prezentat de firma Des Moines Motors, fost dealer al marcii Chrysler. Des Moines Motors a prezentat camioneta electrica cu doua locuri EMC pickup, anuntand ca urmeaza sa fie lansate si versiunile furgon si break pe aceeasi platforma Renault, iar masinile electrice sunt asamblate in Romania. “In prezent exista doar 3 masini, un pick-up care au sosit in America vineri, 5 februarie, plus un model furgon si unul break care vor sosi in Chicago saptamana urmatoare. Cele 3 modele vor fi in curand disponibile pentru drive-test. In showroom-uri masinile vor ajunge in 45 de zile. Circa 100 de masini electrice vor fi gata in curand si vor fi livrate in America”, au declarat reprezentantii Des Moines Motors.
logan_electric2 Electric Motor Cars pick-up are un pret de comercializare in America de 33.950 dolari (24.800 euro), modelul furgon va costa 32.950 dolari (24.000 euro), iar cel break 37.950 dolari (27.700 euro).
Vehiculele electrice EMC sunt proiectate pentru a avea o autonomie de 420 de kilometri cu o singura incarcare a bateriei. Incarcarea bateriei se poate face in 2-3 ore la o prize de 220 volti sau in 8 ore la o priza de 110 volti. Garantia este de 3 ani sau 58.000 km, plus 160.000 km pentru baterie. Modelul EMC furgon va fi disponibil in 10 culori pentru caroserie.
Compania Des Moines a semnat contractul pentru vanzarea masinilor electrice EMC in 28 de state din America, autoturismele fiind construite pe acelasi sasiu cu versiunile pe benzina Dacia Logan.
Contactati telefonic in aceasta dimineata de redactorii TOP GEAR, reprezentatii Dacia au negat stirea, cu promisiunea unor informatii suplimentare maine, luni.
logan_electric4 logan_electric3

Sursa wall-street.ro, foto: Des Moines Register

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA