EcoMoto 930×122

    magiun_topoloveni

    Magiunul de Topoloveni, în Dubai!

    Unul dintre produsele tradiţionale din Argeş, acceptat ca atare şi la nivelul Uniunii Europene, ar putea ajunge pe pieţe exotice. Magiunul de Topoloveni ar putea fi promovat în Dubai şi America de Nord printr-un nou proiect european câştigat de societatea producătoare.

    Promovarea va fi realizată în comun cu un consorţiu de producători din Grecia, valoarea atribuită acţiunii produsului românesc fiind de circa 500.000 de euro.

    “O altă surpriză plăcută pentru noi este că, în scurt timp, vor mai veni 500.000 de euro, tot pe un proiect european de promovare a magiunului de Topoloveni, realizat împreună cu grecii, dar pentru zona Americii de Nord şi Dubai, după ce Comisia Europeană a aprobat primul proiect pentru România, în valoare de peste 980.000 de euro partea noastră, şi tot datorită magiunului de Topoloveni. Pe acest nou proiect, targetul este Dubai pentru că America este deja pervertită la nişte gusturi şi va fi foarte greu să-i conving de calitatea şi funcţionalitatea produsului nostru. Însă, în Dubai există o tradiţionalitate şi un respect al calităţii produsului ca aliment funcţional, plus că sunt şi bani, de ce să nu o recunoaştem”, declară directorul general al companiei, Bibiana Stanciulov, pentru Financiarul.

    Valoarea totală a acestui program este de circa 2,5 milioane de euro, însă României, prin Sonimpex, îi revin doar 500.000 de euro.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3