930×122 CAPRA 5

    casa

    Mai multe autorizatii de construire

    Numarul autorizatiilor de construire acordate pentru cladiri rezidentiale este in usoara crestere, informeaza Directia Judeteana de Statistica Arges. Ultimele tendinte arata o revenire in sectorul constructiilor rezidentiale in mediul urban si o scadere in cel rural.

    Datele statistice la nivelul judetului Arges arata ca numarul autorizatiilor de construire eliberate in luna iulie a anului in curs pentru cladiri rezidentiale a fost de 178, dintre acestea 59 fiind eliberate pentru mediul urban (33,1% din total) si 119 pentru mediul rural (66,9%).

    Comparativ cu luna corespunzatoare a anului 2009 au fost eliberate cu 5 autorizatii de construire mai mult (+2,9%), cresterea manifestandu-se numai in mediul urban unde au fost eliberate cu 24 autorizatii de construire mai mult (+68,6%) in timp ce in mediul rural numarul autorizatiilor de construire eliberate s-a redus cu 19 (-13,8%).

    Se constata, astfel, o evolutie inversa decat pana in urma cu o luna cand ritmul constructiilor in mediul rural il depasea pe cel din mediul urban.
    Fata de luna precedenta, numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a scazut pe ansamblu cu 5,8%, trendul descendent fiind imprimat de diminuarea cu 20,7% a numarului autorizatiilor eliberate in mediul rural atenuat partial de cresterea cu 51,3% a numarului autorizatiilor eliberate in mediul rban.

    Suprafata cladirilor rezidentiale pentru care au fost eliberate autorizatii de construire in luna iulie a fost de 23.448 mp, mai mare cu 7,2% decat suprafata autorizata in aceeasi perioada a anului precedent.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3