EcoMoto 930×122

    numar_bani

    Mai putini bani in buzunarele argesenilor

    Conform datelor furnizate de Directia Judeteana de Statistica, in luna iulie a anului in curs castigul salarial mediu brut realizat in judetul Arges a fost de 1.774 lei, in scadere cu 31 lei lei (-1,7%) fata de nivelul realizarilor salariale din luna iunie 2010. Cele mai mari scaderi de salarii s-au inregistrat in domeniul serviciilor (-10,8%) si in sectorul agricultura, vanatoare si servicii anexe, silvicultura si pescuit (-5,4%).

    Totusi, in industrie si constructii salariile au crescut usor, respectiv cu 4,6%. Fata de luna iulie a anului trecut, castigul salarial mediu brut la nivelul judetului a fost in scadere cu 4,1%.

    Pe de alta parte, castigul salarial mediu net realizat in luna iulie in Arges a fost de 1.285 lei, mai mic cu 33 lei (-2,5%) decat realizarile din luna iunie 2010. Fata de luna corespunzatoare din anul 2009, castigul salarial mediu net a fost mai mic pe ansamblu cu 5,5%, urmare a castigurilor mai mici inregistrate in toate sectoarele de activitate in proportii diferite (-14,3% in servicii, -5,7% in agricultura, vanatoare si servicii anexe, silvicultura si pescuit, -0,4% in industrie si servicii).

    Diminuarea inregistrata la nivelul judetului a fost cauzata de castigurile mai mici inregistrate in sectoarele servicii (-10,6%) si agricultura, vanatoare si servicii anexe, silvicultura si pescuit (-5,7%), in timp ce in sectorul industrie si constructii castigurile medii au crescut cu 3,0% .

    Cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat doar in sectorul economic, ca urmare a acordarii de premii ocazionale (inclusiv prime de vacanta si prime pentru „ziua energeticianului”), platii concediilor de odihna din fondul de salarii, platii sumelor din alte fonduri (inclusiv tichete de masa), dar si realizarilor de productii ori incasarilor mai mari (functie de contracte).

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3