NOR CURIER 930X122

arpechim_sediu

Mihai Georgescu ar putea reveni la Arpechim

Mihai Georgescu, fost manager general al Arpechim, ar putea reveni in activitate. Georgescu este acum la pensie, dar ne-a declarat ca ar fi dispus sa dea o mana de ajutor la repornirea instalatiilor de la petrochimia preluata de Oltchim.

 

„Instalatiile de la petrochimie au stat mult, nu au functionat. Lipsesc si multe piese, asa ca revizia care este in curs de desfasurare trebuie facuta cu multa atentie. Eu vreau sa spun ca le stau la dispozitie celor de la petrochimie daca vor avea nevoie de mine. Si fara bani sunt dispus sa ii ajut, numai sa mearga treaba bine”, ne-a declarat Mihai Georgescu.

Mihai Georgescu afirma ca este convins ca „activitatea la petrochimie isi va reveni fara probleme”, dar ca este nevoie de investitii destul de mari.

„Ca unul care am lucrat acolo multi ani, pot sa spun ca ar fi nevoie de circa 30 de milioane de euro pentru reabilitarea instalatiilor si repornire. In plus, e nevoie de fonduri pentru materia prima. Problema fondurilor este cea mai mare, dar eu sper ca Oltchim sa obtina bugetul de care are nevoie”, a spus Mihai Georgescu.

Cetatean de onoare al judetului Arges, Mihail Georgescu este de profesie inginer specialist in tehnologia si chimizarea petrolului si gazelor , a coordonat si organizat activitatea de punere in functiune a primei instalatii de piroliza din tara, fiind director al Combinatului Petrochimic Pitesti. A contribuit la construirea Combinatului Petrochimic Midia, dupa care a revenit la conducerea Arpechim Pitesti. In calitate de director general al Companiei Romane de Petrol – Bucuresti, a condus activitatea tuturor celor 10 rafinarii din Romania, pana in 2006, fiind apoi director de investitii la SNP Petrom Bucuresti. Autor a 7 inventii si 2 inovatii aplicate la Arpechim, a fost deputat in Parlamentul Romaniei, deputat eparhial, consilier judetean, fiind si in prezent presedintele filialei argesene a Societatii de Chimie din Romania.

{loadposition inside}

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3