930×122 CAPRA 5

administrație

O firmă importantă angajează

MII DE LOCURI DE MUNCĂ VACANTE

Mii de locuri de muncă vacante. În primul trimestru al acestui an, numărul locurilor de muncă vacante din România a fost de 58.200, informează Institutul Național de Statistică (INS). Rata locurilor de muncă vacante s-a ridicat la 1,18%.

Citiți și: Sute de joburi disponibile! Se deschide o fabrică gigant

Numărul locurilor de muncă vacante a scăzut cu 600 față de trimestrul anterior și cu 200 față de primul trimestru al anului trecut.

În trimestrul I 2019, cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în alte activităţi de servicii (2,79%), în administraţia publică (2,56%) și în sănătate şi asistenţă socială (2,06%).

Citiți și: Locuri de muncă pentru români vacante în străinătate!

În industria prelucrătoare s-a concentrat peste o pătrime din numărul total al locurilor de muncă vacante (15.300).

Sectorul bugetar a însumat peste 27% din numărul total al locurilor de muncă vacante. Astfel, 7.100 de locuri vacante erau în administraţia publică, 7.000 în sănătate şi asistenţă socială și 1.700 în învăţământ, potrivit INS.

Rata locurilor de muncă vacante reprezintă raportul dintre numărul locurilor de muncă vacante şi numărul total al locurilor de muncă (ocupate şi vacante, exclusiv cele blocate sau destinate numai promovării în interiorul întreprinderii sau instituţiei).

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3