930×122 CAPRA 5

dacia

MIOVENI: BURSĂ, PRACTICĂ, LOC DE MUNCĂ!

La Primăria orașului Mioveni s-a desfășurat astăzi o întâlnire care a avut ca temă formarea profesională a elevilor prin învăţământul dual.

Citiți și: Anunțul făcut azi de Dacia dă toată lumea peste cap

Întâlnirea a fost organizată de Primăria Mioveni, Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) și Inspectoratul Școlar Județean Argeș, în parteneriat cu o serie de importanți agenți economici din zonă.

La eveniment au participat Ion Georgescu – primarul Mioveniului, Aurel Costache – viceprimarul oraşului, Victor Stelian Fedorca – consilier de stat al prim-ministrului pe probleme de învățământ, Cornel Bertea Hanganu – consilier în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului, Yves Caracatzanis – președintele-director general al Automobile Dacia şi director general Groupe Renault România, senatorul Şerban Valeca, prefectul Emilian Dragnea, deputatul Nicolae Georgescu, Dumitru Tudosoiu – inspectorul școlar general al Argeșului, Gabriel Sicoe – preşedintele ACAROM, Adrian Sandu – secretarul general al ACAROM, Gheorghe Druță – expert tehnic ACAROM, Camelia Văduva – șef la departamentul de resurse umane al Groupe Renault, George Caval – preşedintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeş, Gabriela Neagu – inspector școlar, Ion Glişcă – preşedintele Federaţiei Patronale a IMM-urilor Argeş, conducerile unităților de învățământ vizate şi oameni de afaceri direct interesați de dezvoltarea în Mioveni a acestui proiect.

Citiți și: Alertă la Dacia!

Învătământul profesional dual este înscris în sistemul de învățământ de stat gratuit, fiind susținut de Ministerul Educației Naționale.

Tinerii care aleg să învețe o meserie în acest sistem beneficiază, față de programele obișnuite ale ministerului, și de un sistem bursier privat. Însă cel mai mare avantaj pe care agenții economici îl oferă este pregătirea tehnică direct în companii și prioritate în accesarea unui loc de muncă după cei 3 ani de studiu.

Învățământul dual le permite elevilor înscrişi la o școală profesională de stat să îşi formeze cunoştinţele practice în mediul real de muncă oferit de companii și să se familiarizeze cu mediul de muncă direct în firma care are nevoie de competențele elevului, ceea ce reprezintă un important avantaj la începutul vieții profesionale.

Un exemplu de companie care s-a implicat în județul Argeș în sistemul educațional dual este Grupul Renault România. Acesta a semnat încă din anul 2014 un protocol de parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Primăria orașului Mioveni pentru înființarea și susținerea unor clase de învățământ profesional dual în domeniul mecanică, în calificarea profesională de sculer matrițer, la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini din Mioveni.

Se intenționează ca la finalul anului 2018 bazele primei școli profesionale din Argeș exclusiv cu clase în sistem dual să se pună la același Liceul Tehnologic Construcții de Mașini.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3