NOR CURIER 930X122

    rable

    Mircea Drăghici anunță suplimentarea cu 3.000 de tichete a programului Rabla

    Ministrul Rovana Plumb a semnat ordinul pentru retipărirea a 3.000 de vouchere pentru persoanele fizice în cadrul programului “Rabla”. Suplimentarea tichetelor, care vor fi disponibile în ultimele luni ale anului, are rolul de a stimula şi mai mult reînnoirea parcului auto.

    Chestorul Camerei Deputaţilor, social-democratul Mircea Drăghici, consideră că vestea este una cât se poate de bună pentru cei doi producători autohtoni de autoturisme, Dacia şi Ford. “În calitate de consilier onorific al primului-ministru Victor Ponta pe probleme de transport şi industrie auto, am făcut demersurile necesare atât pe lângă Guvern, cât şi pe lângă ministrul Mediului, Rovana Plumb, pentru a sprijini industria auto din România. Faptul că doamna ministru Rovana Plumb a semnat ordinul pentru suplimentarea cu 3.000 de tichete destinate persoanelor fizice în cadrul programului “Rabla” reprezintă un semnal cât se poate de pozitiv din partea Guvernului pentru cei doi producători autohtoni, Ford şi Dacia.

    Conform datelor preliminarii, ca urmare a aplicării timbrului de mediu şi a programului “Rabla”, Dacia, cel mai important agent economic din Argeş şi cel mai mare exportator din ţară, a înregistrat o creştere record cu 30% a vânzării modelelor noi pe piaţa autohtonă. În ultima perioadă de timp constructorii români de autoturisme se confruntau cu o serie de dificultăţi generate de cererea destul de mică de pe piaţa internă, ca urmare a efectelor crizei economice. De aceea consider că această suplimentare de tichete vine să răspundă solicitărilor persoanelor fizice în acest sens, dar şi necesităţii de susţinere a producţiei din industria auto, deci şi a locurilor de muncă”, precizează deputatul PSD de Argeş Mircea Drăghici.

    Anul acesta, deşi programul a început cu o întârziere de trei luni, cele 20.000 de tichete destinate persoanelor fizice şi juridice s-au epuizat rapid. Potrivit datelor preliminarii, de la începutul anului şi până acum au fost vândute 80.000 de modele noi produse în România.

     

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90