930×122 CAPRA 5

uzina-dacia-sectia-asambl

Negocieri finalizate la Dacia! Iată cu cât cresc salariile!

Administrația și sindicatul de la „Automobile Dacia” au încheiat astăzi negocierile pentru contractul colectiv de muncă pe 2013. Cele două părți au ajuns la un numitor comun la capătul mai multor săptămâni tensionate, în care au avut loc și proteste.

Astfel, angajații uzinei din Mioveni care lucrează ca operatori, nivelele 1-5, vor beneficia de o creștere salarială de 220 de lei. Personalul TESA, nivelele 5-7, vor primi salarii majorate cu 110 lei, plus o creștere individuală de 5%. Persoanele angajate în funcții de conducere, nivelele 7 și 8, vor beneficia individual de o majorare salarială cu 6%. În plus, angajații uzinei din Mioveni vor avea o primă de rezultat pentru anul 2012 în cuantum de 1.680 de lei brut. Creșterile salariale și prima vor fi acordate în luna mai. Majorarea hotărâtă azi înseamnă o mărire cu 6% a masei salariale de la „Dacia”.

Amintim că sindicatul ceruse inițial o creștere salarială de 500 de lei, în timp ce administrația era dispusă să ofere o majorare cu doar 100 de lei. Ulterior, ambele părți au mai cedat, sindicatul până la 450 de lei, iar administrația, până la 175 de lei.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90