930 x122 grota rece

    arpechim_turnuri

    Nicolescu: Cand va decide guvernul soarta Oltchim

    Presedintele CJ Arges Constantin Nicolescu a precizat ca guvernul depune eforturi pentru a gasi o solutie pentru activitatea Oltchim, luandu-se in calcul si o modalitate de preluare a restului rafinariei Arpechim de la OMV. Oricum ar sta lucrurile, o decizie importanta nu va fi luata in privinta Oltchim, estimeaza Nicolescu, decat dupa alegerile parlamentare.

    „Se fac toate eforturile. Conditionarile impuse de FMI sunt insa destul de rigide si nu permit o implicare a statului mai solida. Inclusiv plata salariilor a fost afectat. Desi au fost alocate fondurile, banii se duc la arierate, in loc sa ajunga in salarii. Problema este ceva mai complexa. Guvernul cauta solutii ca Oltchim sa nu se inchida. Piroliza de la Pitesti este a Oltchim,  problema mai delicata este a Rafinariei. Sunt discutii pentru a o prelua de la OMV dar nu s-a ajuns inca la o intelegere. La privatizare, statul roman s-a obligat sa investeasca 50   milioane euro in investitii de mediu la Arpechim care se pare ca nu au fost facute, astfel ca, in pretul de vanzare, OMV vrea sa introduca si aceasta suma. Sper sa nu se ajunga la lichidare in cazul Oltchim, ci sa se continue investitiile. Noi am transmis, alaturi de parlamentarii de Arges, un document, pentru a nu se crea inca o fisura puternica economica si sociala, printr-o inchidere a Oltchim. Nu cred insa ca Guvernul va lua o decizie majora acum, in campanie electorala, cand totul este interpretabil si ar putea fi afectate masurile decise. Decizia finala va fi luata dupa algeri. Si eu mi-as dori sa fie decizii mai clare, interventii mai operative si oportune in pastrarea locurilor de munca”, a precizat Nicolescu.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90