New Profesional Consult 930 x 122

    dacia_uzina

    O confirmă și statisticienii: Argeșul are exporturi barosane! Mulțumită Daciei!

    Cu câteva zile în urmă am publicat lista județelor cu cele mai mari exporturi în primele șase luni ale anului. Pe lista realizată pe baza datelor de la Ministerul Economiei, Argeșul era pe locul 2 pe țară, după București, cu exporturi de 2, 6 miliarde de euro (10, 97% din totalul exporturilor românești, mai mult cu 12, 38% decât în primele 6 luni din 2012).

    Și în luna iulie, cea mai recentă în privința căreia există informații centralizate referitoare la acest subiect, în Argeș s-a menținut tendința crescătoare. Potrivit Direcției de Statistică, exporturile de mărfuri din Argeș au însumat în iulie aproape 412 milioane de euro, mai mult cu 1, 4% decât în iunie și cu 14, 3% decât în iulie anul trecut.

    În valoarea totală a exporturilor din Argeș ponderea cea mai mare au avut-o două secțiuni: mijloace de transport (peste 69%) și, respectiv, mașini, aparate și echipamente electrice, aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul și imaginile (peste 16%). Evident, nu mai este o surpriză pentru nimeni, și în luna iulie principalul exportator al județului Argeș a fost uzina „Automobile Dacia” din Mioveni.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Un comentariu

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3