Donaris 930 x 122

    banet

    Oamenii de afaceri nu sunt de acord cu strategia pentru IMM-uri

    Oamenii de afaceri nu consideră că propunerea de „Strategie Guvernamentală pentru dezvoltarea sectorului IMM în perioada 2009-2013”, lansată de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) în data de 5 august 2010, conţine măsuri care să relanseze activitatea ecomonică.

    În schimb, ei au venit cu propuneri către guvernanţi care ar urma să susţină activitatea IMM-urilor. Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), confederaţie patronală reprezentativă la nivel naţional pentru IMM-uri, prin Departamentul Portal www.immromania.ro, a realizat în perioada 12 – 20 august 2010 un sondaj în rândul societăţilor comerciale membre privind opinia acestora în legătură cu conţinutul şi îmbunătăţirea Strategiei Guvernamentale pentru dezvoltarea sectorului IMM. La sondajul din perioada 12-20 august 2010 au răspuns un număr de 571 societăţi comerciale.
    98,42% din oamenii de afaceri: Guvernul nu ne ajută!
    La prima întrebarea, „Consideraţi că obiectivele cuprinse în Strategie sunt suficiente pentru dezvoltarea sectorului IMM?”, un număr de 562 societăţi comerciale, reprezentând 98,42% din respondenţi au răspuns „NU”.
    Un număr de 543 de societăţi comerciale – reprezentând 96,61% din respondenţi, au formulat propuneri de completare a priorităţilor strategice din cuprinsul „Strategiei Guvernamentale pentru dezvoltarea sectorului IMM”:
    – introducerea în sfera analizei a unor componente esenţiale pentru mediul de afaceri şi pentru domeniul IMM: relaţiile de muncă; fiscalitatea; absorbţia fondurilor structurale; administraţia publică centrală; administraţia publică locală; accesul IMM-urilor la achiziţiile publice; cultura economică a populaţiei, etc.
    – realizarea unei analize SWOT, în mod preofesionist şi distinct pentru sectorul IMM şi pentru sectorul cooperatist
    – evaluarea impactului strategiei asupra sectorului IMM-urilor, performanţelor economiei şi standardului de viaţă al populaţiei.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3