Donaris 930 x 122

    paradox

    Paradoxurile crizei

    Desi Romania traverseaza o criza economica si financiara fara precedent, avem de-a face la tot pasul cu paradoxuri care mai de care mai stridente. Acestea pot fi intalnite si in Arges, ca de altfel in toata tara.

    Primul si cel mai important paradox este acela ca desi numarul somerilor a crescut ametitor, exista domenii de activitate unde nu se gasesc oameni dispusi sa lucreze! Un om de afaceri din Mioveni, de exemplu, ni s-a plans ca vrea sa angajeze vanzatori cu salariul de circa 900 de lei pe luna, dar, in ciuda faptului ca a fost si la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca, nu a gasit niciun doritor! Probleme sunt si pentru Alprom care cauta sa angajeze 50 de tamplari.

    Un al doilea paradox se resimte in buzunarul fiecaruia dintre noi. Astfel, chiar daca a scazut dramatic consumul, deci cererea, oferta de produse si servicii se mentine in continuare la preturi ridicate, ba chiar mai mari sau in crestere fata de perioada de dinainte de izbucnirea crizei! Astfel, un mecanism care in alte tari functioneaza ca uns, si anume raportul cerere – oferta – pret, la noi s-a gripat.

    Un al treilea paradox este acela ca hipermarketurile sunt pline ochi. Desi acestea au raportat scaderi ale vanzarilor, argesenii continua sa tina in viata nu mai putin de 6 astfel de centre comerciale mari. Ba chiar se mai discuta de deschiderea altora noi in Arges, in conditiile in care industria este (aproape) la pamant.

    In fine, ca sa trecem in revista doar patru paradoxuri, vanzarile Publitrans si ale asociatilor sai sunt in scadere. Nimeni nu pare dispus sa renunte la deplasarea cu masina personala, pentru a face economii, desi pretul combustibililor a crescut ametitor in ultimul timp.

     

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3