930×122 CAPRA 5

    petrochim

    Petrochimia, subiect de ancheta DNA

    Afacerea preluarii petrochimiei din Pitesti de catre Oltchim a fost subiect de ancheta DNA. Un subiect tangential, insa, ca parte a unui conflict intre conducerea Oltchim Ramnicu Valcea si firma germana PCC SE, principalul actionar minoritar care a incercat sa blocheze preluarea companiei pitestene.

    Parchetul de pe langa Judecatoria Ramnicu Valcea a decis insa inchiderea dosarului deschis de compania Oltchim impotriva a doi fosti administratori – Waldemar Preussner si Wojciech Zaremba, reprezentanti ai actionarului minoritar PCC SE – si a dispus neinceperea urmaririi penale impotriva celor doi, cercetati pentru comiterea unor fapte de coruptie.

    In aprilie 2009, Oltchim a sesizat organele de urmarire penala din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, sustinand ca strategia companiei PCC in ceea ce priveste Oltchim a fost sa impiedice majorarea de capital si conversia in actiuni a creantei Oltchim fata de AVAS, precum si ca Preussner, dupa ce a fost numit membru al Consiliului de Administratie al Oltchim, a inceput un demers planificat de redirectionare de informatii comerciale si financiare confidentiale privind Oltchim catre grupul de societati controlat de acesta.

    De asemenea, compania valceana a sustinut ca Preussner si Zaremba au divulgat in presa date si informatii false cu privire la situatia Oltchim, denaturand informatii financiare si comerciale ce nu erau destinate publicului privind preluarea petrochimiei de la Arpechim, cu singurul scop de a bloca activitatea Oltchim.

    Pe 25 iunie 2010, Parchetul de pe langa judecatoria Ramnicu Valcea a dispus prin rezolutie neinceperea urmaririi penale impotriva lui Waldemar Preussner si a lui Wojciech Zaremba.

    Rezolutia procurorului prevede ca, dupa analizarea datelor si informatiilor disponibile, procurorul a ajuns la concluzia ca nu exista suficiente informatii impotriva celor doi privind folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite si ca „actiunile Oltchim legat de negocierea preluarii de la OMV Petrom a diviziei de petrochimie de la Arpechim, precum si legat de programele de investitii ale Oltchim si strategia de dezvoltarea a societatii au devenit publice ca urmare a comunicarilor inaintate Bursei de Valori Bucuresti si publicate si pe site-ul societatii”, noteaza ziarul Bursa.

    {loadposition inside}

     

     

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90