930×122 CAPRA 5

pichypermarket

PIC hypermarket, in insolventa!

Pitesti. 23 noiembrie 2009.
Lantul de hypermarketuri Pic a anuntat intrarea la cerere in insolventa, in contextul crizei economice generale cu care se confrunta in prezent toti jucatorii din economia româneasca. Potrivit anuntului oficial, reteaua de hipermarketuri a intrat in insolventa in data de 16 noiembrie 2009.
Cu toate ca Pic Hypermarket a lansat un amplu proces de restructurare, scaderea vânzarilor a continuat, astfel crescand datoriile fata de creditori. “In aceste conditii actionariatul PIC a decis intrarea in insolventa la cerere. Cele mai mari datorii sunt catre furnizori. Pic a luat aceasta hotarâre din cauza scaderii cererii pe piata interna si a reducerii vânzarilor cu 30% in acest an, dar si din cauza presiunilor din partea creditorilor”, a declarat Claudia Rusu, Directorul Marketing al companiei Pic.
De la data deschiderii procedurii insolventei se suspenda toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale.
“In prezent, echipa de management PIC face eforturi pentru a gasi cele mai bune solutii pentru reorganizare, pe baza reluarii activitatii de aprovizionare si a vânzarii partiale de active in vederea redresarii companiei”, a mai adaugat Claudia Rusu.
Reteaua de magazine Pic numara 5 unitati in Pitesti, Craiova, Braila, Oradea si Calarasi. In urma procesului de restructurare, actionariatul a decis inchiderea a trei unitati, respectiv Braila, Oradea si Calarasi ramânând active magazinele din Pitesti si Craiova, insa nici cel din Pitesti nu o duce prea bine.
De la inceputul anului, Pic a disponibilizat aproximativ 1.500 de angajati, ca parte a planului de restructurare, plan care a mai constat si in reducerea consumului de combustibili, energie, consumabile, echipamente IT, reducerea cheltuielilor de marketing si altele.Grupul Pic, care cuprinde pe lânga operatiunile de retail si divizia de constructii, divizia de productie si cea de transport marfa si persoane, a inregistrat in primul semestru al anului o cifra de afaceri de 203 milioane de lei.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90