930×122 CAPRA 5

penescu_ingandurat

PIC inchide si fabrica de zahar

Noul administrator al Pic, PriceWaterhouseCoopers, lucreaza la finalizarea tabelului creantelor companiei, la aproximativ cinci luni de la intrarea in insolventa a companiei fratilor Penescu. Ilie Penescu estima anul trecut datoriile retelei de hipermarketuri la 60 de milioane de euro. Desi fratii Penescu vor sa reia activitatea de la Pic, planul de reorganizare va fi votat de creditori dupa finalizarea tabelului, scrie Ziarul Financiar.
Conform publicatiei specializate pe sectorul economic, planul de reorganizare ar putea include si vanzarea unor active, precum terenuri sau spatii de hipermarketuri, desi actionarul Pic sustinea ca nu s-a ajuns la negocieri avansate in acest sens.
Dupa inchiderea ultimului magazin operational, cel din Pitesti, la inceputul lui 2010, fabricile de ambalare a zaharului si a altor produse alimentare si-au mentinut activitartea, dar in 2008, ponderea lor in cifra de afaceri a Pic era de doar 10-20%. Ilie Penescu a declarat pentru Ziarul Financiar ca,  din cauza inchiderii magazinelor Pic, nu se mai fabrica nici zahar. „Nu mai facem zaharul Pic. Produsele ambalate de noi se vindeau in special in reteaua Pic, iar acum mai avem productie doar pentru marcile proprii ale retelelor Real si Carrefour”.
Din 3.000 de angajati, cati avea in 2008, si rulaje de 150 milioane euro, in urma procesului de coruptie in care a fost implicat insa Cornel Penescu, la Pic au mai ramas in jur de 100 de angajati,
B.C.R. si Banca Transilvania sunt cei mai mari creditori ai Pic, datoriile totale ale companiei celor doi frati ridicanu-se la aproximativ 30 milioane euro catre mai multe institutii financiare.
{loadposition inside}

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA