930×122 CAPRA 5

    supermarket_succes

    Pic nu moare, se transforma in Succes!

    Reteaua de supermarketuri Succes, controlata de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcina, a intrat pe piata hypermarketurilor prin inchirierea unui spatiu de 9.000 mp din Pitesti in care functiona anterior un magazin PIC.

     

    Zvonurile cum ca Hypermarketul PIC se va redeschide din aceasta toamna nu sunt false in totalitate. In incinta fostului hypermarket din Bradu al fratilor Penescu se va deschide supermarketul Succes, afacerea unui alt roman care se lupta pe piata din Romania cu retaileri de notorietate precum Auchan, Kaufland sau Real. Nicolae Sarcina a reusit sa isi construiasca in ultimii ani o retea de 150 de supermarketuri si minimarketuri la nivel national. Gorjeanul Nicolae Sarcina, a inchiriat spatiuul de 9.000 mp din Pitesti in care functiona Hypermarketul PIC, aici urmand sa fie inaugurat cat de curand un supermarketul Succes. In prezent noul angajator cauta forta de munca printre fostii angajati ai hypermarketului PIC, insa oferta este publica si pe site-urile de job-uri, numarul celor care urmeaza sa isi desfasoare activitatea aici fiind cu mult mai mic decat inainte.

     

    Grupul PIC, controlat de fratii Ilie si Cornel Penescu, a intrat in insolventa la sfarsitul anului 2009, iar in prezent reteaua trece printr-un proces de valorificare a activelor, supravegheat de PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services, administratorul judiciar al societatii PIC.

    Prin acest prim contract de inchiriere, PwC a facut un pas decisiv in aplicarea strategiei de reorganizare a fostei retele PIC S.A., strategie care va fi comunicata public in toamna, conform procedurii de insolventa, si care va prezenta in detaliu modalitatea de valorificare a activelor grupului PIC in interesul creditorilor si al angajatilor. Contractul de inchiriere vizeaza un singur hypermarket din fosta retea PIC, pentru magazinele din Craiova, Calarasi, Braila si Oradea luandu-se in calcul in prezent mai multe optiuni.

    PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services SPRL a fost desemnata administratorul judiciar al PIC in martie 2010, dupa ce societatea intrase in procedura de insolventa la finele anului 2009. Desi multi s-au grabit sa spuna ca Hypermarketul PIC a fost vandut, acest lucru nu este inca posibil deoarece in urma dosarelor penale de evaziune fiscala si mita, o mare parte a bunurilor fixe care apartin familiei Penescu se afla sub sechestru asigurator pana la finalizarea proceselor.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90