930 x122 grota rece

pic

Pic, sfarsit de poveste

Compania Pic, aflata in insolventa, nu mai opereaza niciun hipermarket dupa ce retailerul a inchis in ultimele zile din decembrie magazinului din Craiova si va opri in cursul acestei saptamani si activitatea de la primul sau hipermarket, cel din Pitesti, a declarat, pentru capital.ro, Ilie Penescu, proprietarul companiei. „Pentru o perioada, renuntam la retail. Am inchis la sfarsitul anului trecut magazinul din Craiova, iar cel din Pitesi mai functioneaza doar saptamana asta”, a declarat Penescu. Magazinul din Pitesti a fost primul din retea, fiind de asemenea si primul astfel de spatiu comercial din oras, deschis in 2004, cu mult timp inainte de aparitia retelelor occidentale de retail in zona. Problemele companiei s-au agravat odata cu arestarea lui Cornel Penescu, care s-a suprapus efectelor crizei economice. Sub presiunea tot mai mare a furnizorilor, Pic a trecut la disponibilizari si a inchis in luna octombrie 2 din cele 5 hipermarketuri pe care le opera, cele de la Oradea si Braila. Penescu a declarat in mai multe randuri ca incearca vanzarea activelor pentru a face rost de lichiditati, insa negocierile nu au ajuns la niciun rezultat.
Desi a lansat un amplu proces de restructurare, Pic a cerut in cele din urma insolventa pentru a se pune la adapost de cererile furnizorilor. Astfel, retailerul a intrat in procedura de reorganizare judiciara la 16 noiembrie, inchizand si cel de-al treilea magazin al sau, cel de la Calarasi.
Omul de afaceri spera sa reia pe viitor activitatea de retail, cea care a adus in 2008 circa 50% din afacerile Pic. „Magazinele exista, au tot ce le trebuie, dar stiti cum se spune: degeaba ai masina daca nu ai benzina si sofer. Sanse de reluare a activitatii sunt, dar dupa ce trece criza”, a afirmat Penescu. El a mai spus ca incearca in continuare sa vanda o parte din activele companiei, dar nu sunt semne ca o astfel de tranzactie va fi incheiata prea curand. De altfel, Ilie Penescu a incercat fara niciun rezultat sa vanda din active, cele mai importante fiind hipermarketurile, inca inainte de intrarea in insolventa.
In total, Pic a disponiblizat in 2009 circa 1.700 de angajati, potrivit lui Penescu. Grupul desfasoara activitati in retail, productia de alimente, constructii, media, fotbal si taximetrie.
Datoriile Pic sunt estimate in prezent la circa 60 de milioane de euro. Bancile care au imprumutat Pic si care au de recuperat bani sunt BCR, Banca Transilvania, UniCredit si Piraeus Bank.
sursa:capital.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90