New Profesional Consult 930 x 122

Plata darilor catre stat se poate face prin intermediul cardurilor bancare

Potrivit unui comunicat remis de Directia Finantelor Publice Arges, persoanele fizice pot achita on-line, la bugetul de stat, prin intermediul cardurilor bancare, obligaţiile fiscale reprezentând impozit pe venit, plăţi anticipate cu titlul de impozit, regularizări aferente impozitului pe venit şi obligaţii fiscale accesorii aferente acestora, pentru următoarele categorii de venituri:

            a) venituri din activităţi comerciale;

            b) venituri din profesii libere;

            c) venituri din drepturi de proprietate intelectuală;

            d) venituri din cedarea folosinţei bunurilor;

            e) câştiguri din transferul titlurilor de valoare;

            f) venituri din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen,

          pe bază de contract;

            g) venituri din activităţi agricole;

            h) venituri din transferul proprietăţii imobiliare din patrimoniul

          personal;

            i) venituri din salarii pentru care angajaţii au obligaţia stabilirii,

          declarării şi plăţii impozitului pe venit.

           Cardurile acceptate pentru plata obligaţiilor fiscale sunt cele emise de orice bancă din România sub siglele : VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro.

Momentul plăţii, în cazul obligaţiilor fiscale achitate prin intermediul cardurilor bancare, este  data la care a fost efectuată tranzacţia.

Instrucţiunile privind procedura de plată on-line a obligaţiilor fiscale se găsesc pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice www.mfinante.ro, portal ANAF, secvenţa „Asistenţă contribuabili”, subsecvenţa „Plata electronică a obligaţiilor fiscale” şi cuprinde următorii paşi :

1) se accesează portalul www.ghiseul.ro deţinut de către Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale, care este un operator de date cu caracter personal  pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

 2) se deschide un cont de utilizator utilizând opţiunea „Înregistrare” , operaţiune care este gratuită.

3) în urma completării formularului de înregistrare veţi primi un e-mail de confirmare a înregistrării care va cuprinde un link pe care va trebui să-l accesaţi pentru a vă valida contul şi a vă autentifica în sistem.

 Dacă acest portal a mai fost utilizat pentru plata amenzilor de circulaţie se poate trece peste paşii privind înregistrarea şi confirmarea înregistrării.

 4) din rubrica „Servicii disponibile” din cadrul portalului www.ghiseul.ro se va alege tipul de impozit pe care doriţi să-l achitaţi.

            5) la afişarea formularului de plată introduceţi datele corespunzătoare şi apăsaţi butonul „Trimite”.

            6) în continuare vi se va cere să verificaţi corectitudinea informaţiilor completate, dacă există greşeli apăsaţi rubrica „Modifică datele utilizatorului”, iar dacă nu sunt probleme apăsaţi butonul „Aceste date sunt corecte, continuă”.

            7) în pagina de plată securizată, selectaţi metoda de plată, introduceţi datele despre card şi aprobaţi efectuarea plăţii. Veţi primi un e-mail privind dovada plăţii.

             Notă : Dacă doriţi să vizualizaţi lista tranzacţiilor efectuate de dumneavoastră, intraţi pe contul personal accesând portalul www.ghiseul.ro, opţiunea „Login”.

 Important : Operaţiunea de plată on-line a obligaţiilor bugetare prin intermediul portalului www.ghiseul.ro este permisă datorită unui parteneriat existent între  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale, asigurându-vă o variantă de plată simplă, sigură şi rapidă, la orice oră din zi.

 

 

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3