NOR CURIER 930X122

ghiseu_banca

Populatia din Arges, datoare la banci

Populatia a accesat mai multe credite in Arges decat agentii economici. La fel de adevarat este faptul ca tot populatia are si cele mai mari restante la plata ratelor pentru creditele contractate. In momentul de fata, Argesul ocupa un loc fruntas legat de restantele cetatenilor si firmelor. Restantele sunt de 3 ori mai mari in prezent in Arges decat in urma cu un an.

Populatia din judetul Arges a avut incepand cu anul 2007 un apetit mai mare pentru credite decat agentii economici. Astfel, in timp ce agentii economici din Arges au in momentul de fata la bancile din judet credite totale in valoare de 1,77 miliarde de lei, populatia a imprumutat de la banci peste 2,64 miliarde de lei.

Este adevarat ca, din cauza crizei economice, si restantele populatiei au ajuns la aproape 6% din valoarea creditelor achizitionate, multi argeseni nemaiavand bani sa returneze creditele. Din banii pe care i-au luat de la banci, cei mai multi argeseni au preferat sa investeasca in bunuri de larg consum (2,14 miliarde de lei).

Valoarea creditelor pentru locuinte este mult mai mica, de numai 488 de milioane de lei. Cele mai multe credite pentru locuinte au fost acordate in valuta (peste 90%), asa incat argesenii trebuie sa suporte acum si diferentele de curs provenite din devalorizarea leului in raport cu principalele monede europene si cu dolarul.

{loadposition inside}

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3