930 x122 grota rece

Arges

PRODUCĂTORI DE LAPTE, POFTIȚI LA TANCURI!

Producătorii de lapte din Argeș nu se înghesuie să primească bani de la stat pentru cumpărarea de tancuri de răcire a laptelui.

Citiți și: Accident în Argeș: Șofer rupt de beat, tineri grav răniți pe ATV! Ce spune Poliția

În condițiile în care cererile sunt puține, Prefectura vrea ca primarii să ajute la promovarea proiectului lansat de Ministerul Agriculturii. În acest sens edilii din județ au fost chemați joi, 13 martie, la o ședință în Pitești cu șefii județeni ai APIA (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură).

Amintim că Guvernul a alocat fonduri pentru cumpărarea de astfel de tancuri în fiecare comună din țară. Banii sunt dați pentru asociații de crescători de animale. Este vorba de câte 5.000 de euro „de căciulă”, fonduri pentru achiziționarea tancului de răcire a laptelui și pentru asigurarea mentenanței timp de un an. Pentru a face parte dintr-o astfel de asociație un crescător de animale trebuie să aibă minim 5 capete vaci de lapte și să se angajeze pe propria sa răspundere că cel puțin 2 ani de la data cumpărării tancului va păstra numărul de animale pe care le deține și nu va schimba destinația tancului. Cererile trebuie depuse la primării până pe 15 aprilie. Ulterior, până pe 15 mai primăriile vor transmite solicitările și documentațiile aferente către sediul județean al APIA pentru accesarea banilor din program.

Citiți și: Expansiune cu impact major: O nouă fabrică în Argeș. Sute de joburi noi

Ministerul Agriculturii a demarat programul ca urmare a condițiilor pe care și România, ca țară membră a Uniunii Europene, trebuie să le îndeplinească în privința parametrilor de calitate a laptelui crud pentru comercializare. La 1 ianuarie 2014 a expirat perioada de derogare de la acești parametri, derogare de care România a beneficiat din partea forurilor europene.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90