New Profesional Consult 930 x 122

somaj

Profil de somer argesean

Directia Judeteana de Statistica a realizat un studiu privind somajul in Arges, inclusiv din punct de vedere al structurii acestuia. In baza datelor furnizate de Directia de Statistica poate fi intocmit un adevarat profil al somerului argesean.

 

Informatiile furnizate de Directia Judeteana de Statistica arata ca zicala „ai carte, ai parte” pare a fi adevarata, cel putin in parte.

Datele ne arata ca din cei 26 146 de someri inregistrati la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca in martie (cu aproape 2% mai multi decât cu o luna mai devreme si cu 61,9% mai multi decât in aceeasi luna a anului trecut) 56,7% erau barbati. Dintre acestia, doar 70,4% sunt indemnizati, in vreme ce numarul somerilor femei care primesc indemnizatie este de mai mare cu 3%.

In ceea ce-i priveste pr somerii indemnizati, 6,3% dintre acestia aveau studii universitare, 25,1% aveau studii liceale si postliceale iar 68,6% aveau studii primare, gimnaziale sau profesionale.

Cât despre somerii neindemnizati, doar 1,8% dintre acestia aveau studii universitare. 92,8% au cel mult clasa a VIII-a la baza.

Se poate constata, astfel, ca predomina somerii cu nivel de instruire primar, gimnazial si profesional, mai multi barbati decât femei, si cu vârste pâna-n 25 de ani sau peste 45 de ani.

La sfarsitul lunii februarie, rata somajului in Arges a ajuns la 9,7%, plasand judetul pe unul dintre locurile fruntase din tara din acest punct de vedere. Ritmul in care a crescut somajul in Arges a fost mult mai mare decat in alte zone, si asta deoarece mediul economic din judet a fost unul diversificat si bogat, dar multe firme au fost nevoite sa isi inchida portile.

 {loadposition inside}

 

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90