Donaris 930 x 122

protest_Arpechim

Protest la Arpechim

Pitesti. 04 ianuarie 2010.
Aproximativ jumatate din cei 400 de angajati ai petrochimiei Arpechim Pitesti, au protestat in acesta dimineata in fata pavilionului central al institutiei. Oamenii fac parte din personalul trimis in somaj acum un an, dupa ce sectia a fost inchisa, in prezent aceasta fiind in procesul de preluare de catre combinatul Oltchim Rm-Valcea. Angajatii, care ar fi trebuit sa iasa din preaviz pe data de 6 ianuarie, sunt nemultumiti de faptul ca sindicatul a prelungit acest termen cu inca doua saptamani, fara ca cineva sa le ceara si lor acordul. In perioada cat au stat acasa, cei 400 de angajati aflati in somaj au primit salariul fara bonurile de masa, iar dupa expirarea preavizului ar fi trebuit sa primeasca si cei aproximativ 35.000 lei de persoana, reprezentand salarii compensatoarii. Acum, prin prelungirea perioadei de preaviz, in contextul in care sectia a fost vanduta catre alt proprietar, oamenii cred ca se incearca tergiversarea platii acestor salarii compensatorii pana cand acestea nu vor mai putea fi platite. In plus acestia se tem ca odata ce vor fi preluati de Oltchim majoritatea isi vor pierde locul pe langa banii si de munca.
Liderii sindicali au afirmat insa ca situatia se va rezolva si ca oamenii nu au de ce se teme in legatura cu salariile compensatorii. Cat despre siguranta locurilor de munca, sindicatele au spus ca in aceasta privinta nimei nu a facut niciodata nicio promisiune.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90