EcoMoto 930×122

arpechim_sediu

Rafinaria Arpechim vanduta cu 13 milioane euro

Pitesti. 18 decembrie 2009.
Dupa lungi discutii, negocieri si amanari, Oltchim a cumparat Petrochemicals Arges. Combinatul chimic Oltchim va achita companiei Petrom 13 milioane de euro pentru divizia de petrochimie a rafinariei Arpechim, contract incheiat astazi.
Datoriile Oltchim catre Petrom, de 112, 4 milioane de lei, vor fi esalonate pe trei ani. Divizia de petrochimie de la Arpechim este principalul furnizor de materii prime al Oltchim.Suma de 13 milioane de euro a fost obtinuta prin imprumut bancar fara garantia statului.Preluarea propriu zisa va avea loc in 30-60 de zile, dupa ce se va obtine avizul Consiliului Concurentei. Instalatiile de petrochimie de la Arpechim, inchise din toamna 2008, vor fi repornite in martie, dupa o revizie amanuntita.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3