930×122 CAPRA 5

pitesti

Reguli impotriva firmelor de garsoniera

Legea 31/1990 privind societatile comerciale a fost modificata, astfel incat intr-un imobil pot fi inregistrate cel mult atatea societati cate camere (in cazul locuintelor) sau compartimentari (in cazul cladirilor de birouri) exista pe suprafata acestuia. Aceste prevederi se aplica si in cazul firmelor care au acelasi asociat si au ca scop limitarea evaziunii fiscale. Ele sunt deja in vigoare.

In incercarea de a limita, pe cat posibil, situatia intalnita de multe ori, ca intr-o garsoniera sa figureze sediile sociale a zeci de firme, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a introdus in lege cerinta expresa ca intr-un imobil sa poata fi inregistrate cel mult atatea societati cate camere (in cazul locuintelor) sau compartimentari (in cazul cladirilor de birouri) exista pe suprafata sa.

De asemenea, se interzice incheierea mai multor contracte de inchiriere pentru acelasi imobil cu scopul de a servi drept sediu social, daca nu se respecta prevederile de mai sus, aceasta chiar daca respectivele firme sunt infiintate pe numele aceluiasi asociat. Incepand cu 1 iulie 2010, toti comerciantii care isi infiinteaza noi firme sau isi schimba sediul social trebuie sa declare aceste sedii si la Directia Finantelor Publice Arges. Aceasta este o noutate, intrucat, pana in prezent, datele cu privire la sedii se declarau doar la Registrul Comertului.

In acest scop, la Directia de Finante se vor constitui baze de date cu sediile sociale ale tuturor firmelor nou infiintate si forma de detinere a acestora.Fata de vechile proceduri, incepand de la 1 iulie 2010, pentru  infiintarea unei noi firme asociatii trebuie sa faca un drum in plus la Fisc, de unde sa obtina „certificatul pentru spatiul cu destinatie de sediu social” si „Adeverinta privind inregistrarea documentului care atesta dreptul de folosinta” asupra acelui spatiu. Aceste doua acte, dupa ce se obtin de la Fisc, se depun la Registrul Comertului si fac parte din procedura de inregistrare a unei noi firme sau a unui nou sediu social.

{loadposition inside}

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90