930 x122 grota rece

bani_afaceri

Restantele argesenilor au sarit in aer

Restantele argesenilor la banci au crescut de aproape 3 ori intr-un an! Asa indica datele Bancii Nationale a Romaniei, plasand judetul Arges in topul judetelor in care cetatenii si agentii economici au cele mai mari datorii la banci.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a dat publicitatii ultimul raport privind comportamentul financiar al populatiei si al agentilor economici in profil teritorial. In ceea ce priveste judetul Arges, datele arata o crestere continua a restantelor cetatenilor si firmelor la banci. Din cauza crizei, si volumul de creditare s-a redus considerabil, situatia fiind una deosebit de delicata.

Vremurile in care argesenii puteau face credit doar cu buletinul pentru a-si cumpara te miri ce au apus. Datele oficiale arata ca volumul total al creditarii in judetul nostru a scazut in numai o luna cu cateva milioane de lei, iar fata de anul 2009 cu peste 700 de milioane de lei!

Astfel, in luna mari a anului in curs volumul creditarii ajunsese la 4,055 miliarde de lei, in conditiile in care in mai 2009 era de nu mai putin de 4,77 miliarde de lei. Bancile par sa aiba dreptate sa nu mai acorde cu larghete imrpumuturi. Restantele au crescut de la luna la luna, asa ca in luna mai a anului in curs s-a ajuns la un volum total al restantelor de 347,4 milioane de lei, de aproape 3 ori mai mult decat in mai 2009 (respectiv, 125,71 milioane de lei).

Pana si fata de luna precedenta se inregistreaza o crestere alarmanta a restantelor. Acestea se ridicau in aprilie 2010 la valoarea de 328,7 milioane de lei, cu aproape 20 de milioane de lei mai mult decat in mai!

Din pacate, pe fondul disparitiei tot mai multor locuri de munca si a cresterii taxelor este de asteptat ca valoarea restantelor sa mai creasca, la fel cum este de asteptat ca si numarul restantierilor la intretinere sa fie din ce in ce mai mare.

{loadposition inside}

 

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90