EcoMoto 930×122

arpechim_sediu

Revizia de la Arpechim, finalizata la jumatatea lunii mai

Revizia de la petrochimia situata pe platforma Arpechim este in plina desfasurare, dar autoritatile si actionarii vor ca aceasta sa fie finalizata cat mai rapid. Important este si faptul ca resursele financiare necesare acestui proces si achizitionarii pieselor de schimb sunt acum asigurate cu ajutorul Guvernului. De altfel, Guvernul a dat asigurari ca va oferi garantiile necesare pentru reluarea activitatii la petrochimia pitesteana cat mai rapid.

 

Valeriu Tudor, seful Inspectoratului de Stat pentru Cazane si Instalatii de Ridicat Arges, ne-a declarat ca revizia de la petrochimia de la Arpechim va mai dura aproximativ o luna. Revizia instalatiilor este supervizata de inspectorii ISCIR iar Valeriu Tudor participa personal la analize periodice privind evolutia acesteia.

„Activitatea este una sustinuta. Estimam ca, asa cum decurg acum lucrurile, în mai s-ar putea finaliza revizia. Dorinta tuturor este aceea ca revizia sa fie finalizata pe 15 mai. Au sosit si banii de la Guvern pentru piesele de schimb de la petrochimia de la Arpechim, si pentru revizie, asa ca lucrurile stau bine”, ne-a declarat Valeriu Tudor.

Revizia este una generala, inclusiv la unitatile de piroliza si la cea de productie a polietilenei de joasa presiune. Analizele ISCIR privind stadiul reviziei sunt zilnice. Fondurile necesare reviziei, reparatiilor si repornirii instalatiilor de la petrochimie se ridica la peste 60 de milioane de euro.

Petrochimia de la Arpechim a fost preluata la finalul anului trecut de societatea comerciala Oltchim de la Ramnicu Valcea pentru materia prima necesara productiei proprii. Astfel, petrochimia a reintrat in patrimoniul statului dupa ce a fost cedata austriecilor de la OMV odata cu toate activele Petrom.

{loadposition inside}

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90