NOR CURIER 930X122

buzau

ROMÂNIA NU A MAI AVUT AȘA CEVA DE 30 DE ANI – A FOST INAUGURATĂ AZI

Ministrul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, deputatul de Argeș Andrei Gerea, a fost prezent astăzi în orașul Nehoiu, din județul Buzău, la darea în folosinţă a celei mai lungi galerii hidroenergetice din România pusă în funcţiune după anul 1984.

Citiți și: România s-a cutremurat, azi noapte!

Proiectul amenajării hidroenergetice Surduc-Siriu se desfășoară în judeţele Buzău, Covasna şi Vrancea, pe râurile Buzău, Bâsca Mare, Bâsca Mică și Zabala și a fost demarat în 1981.

Prima etapă s-a finalizat astăzi, odată cu darea în folosinţă a galeriei subterane, care măsoară 16.668 de metri. Valoarea primei etape a proiectului este de 292.000.000 de euro, iar până la final investiţia se va ridica la peste 1.000.000.000 de euro.

Citiți și: Cutremur astăzi, în România!

Amenajarea hidroenergetică Siriu-Surduc face parte din planul de investiții al Hidroelectrica pentru perioada 2015-2020.

Aducțiunea Surduc-Nehoiașu conduce apa din acumularea Surduc la centrala hidroelectrică Nehoiașu și are o lungime de aproximativ 16, 6 km, un debit instalat de 40 mc/s și un diametru interior de 4 metri. Galeria este de formă circulară la interior și protejată pe toată lungimea cu o cămășuială din beton de 30-35 de cm grosime.

Execuția galeriei a fost atacată pe 8 fronturi, la Bâsca Mare, Titilău, Pruncea, Trestia și Castel. În prezent se realizează execuția și străpungerea ultimului tronson de galerie subterană (tronson Trestia-Castel), care marchează finalizarea excavației aducțiunii, asigurând întregirea acesteia pe toată lungimea de 16, 6 km prin masivul muntos al Buzăului.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3