930X122 MAIA

1 mai

SALARIUL MINIM VA CREȘTE

Guvernul a înaintat un proiect de hotărâre privind creşterea pe 1 mai 2016 a salariului minim la 1.250 de lei, dar şi indexarea automată, care va ţine cont de coşul minim şi de inflaţie, propunere cu care sindicatele sunt de acord, a declarat pentru Mediafax preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Citiți și: Polițiștii ies în stradă. „Ne-a ajuns cuțitul la os!”

Liderul sindical a precizat că Guvernul a înaintat proiectul de hotărâre care prevede această majorare azi-dimineaţă, iar această propunere este agreată de sindicalişti pentru că se recuperează parţial pierderea din primele patru luni ale anului, în care salariul minim va rămâne la 1.050 de lei.

Bogdan Hossu a mai spus că proiectul prevede şi indexarea automată, care va ţine cont de coşul minim de consum, de inflaţie şi de parametrii generali, ceea ce permite un mecanism de creştere în perioada următoare.

Citiți și: Și de 1 Mai argeșenii au ajuns la Urgențe

Preşedintele Cartel Alfa a mai spus că documentul transmis de Guvern, spre deosebire de anii anteriori, nu mai face discriminare pentru sectorul bugetar, în sensul că salariul minim garantat în plată reprezintă salariul de bază minim plătit fiecărui salariat bugetar şi nu salariul de încadrare. (Sursa: http://www.mediafax.ro/, titlul, editarea și foto: http://epitesti.ro/)

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3