Donaris 930 x 122

darius vâlcov

SCHEME DE AJUTOR DE STAT PENTRU INVESTITORI

La Camera de Comerț și Industrie Argeș a avut loc astăzi o conferință de prezentare a celor două scheme de ajutor de stat adoptate recent de Guvern. Prezentarea a fost susținută de Darius Vâlcov, ministrul delegat pentru Buget, de Enache Jiru, secretar de stat la același minister, și de Livia Stan, director general la Direcția Generală Ajutor de Stat, Practici Neloiale și Prețuri Reglementate. Este vorba de schema de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă (minimum 10 noi locuri de muncă) și de schema de ajutor de stat pentru finanțarea investițiilor în active corporale și necorporale de înaltă tehnologie aferente unor investiții mari (de cel puțin 10 milioane de euro) cu impact semnificativ în economie.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

“Guvernul Ponta a luat în ultimii doi ani multe măsuri pro business. Printre acestea se numără reducerea CAS la angajator cu 5%, eliminarea și comasarea a peste 90 de taxe și tarife nefiscale și parafiscale, scăderea cu 15% a TVA la pâine, scutirea integrală pentru companii de la plata impozitului pentru profitul reinvestit, introducerea plății TVA la încasare pentru firmele cu cifră de afaceri mai mică de 500.000 de euro, introducerea regulii controlului fiscal de fond doar o singură dată la 3 ani pentru IMM-uri și acordarea de facilități fiscale pentru cei care angajează tineri, dar și pentru cei care creează noi locuri de muncă.”, spune deputatul Mircea Drăghici, consilier onorific al premierului Ponta, deputat prezent la evenimentul de astăzi.

Au participat și președintele Consiliului Județean, Florin Tecău, vicepreședintele Constantin Polexe și subprefectul Ion Burnei.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90